MoITT voltooit ‘wet op de bescherming van persoonsgegevens’

Personal Data Protection Bill

Het ministerie van Informatietechnologie en Telecommunicatie heeft de laatste hand gelegd aan de “Wet bescherming persoonsgegevens”. Het wetsvoorstel is bedoeld om het vertrouwen van gebruikers te vergroten en de gegevens van gebruikers te beschermen tegen ongeoorloofde toegang of gebruik, maar is in eerste instantie bedoeld voor individuen en niet voor zakelijke consumenten. De federale minister van Informatietechnologie en Telecommunicatie (MoITT) Aminul Haque heeft dit bevestigd.

MoITT voltooit ‘wet op de bescherming van persoonsgegevens’

Volgens een andere officiële verklaring is er een bijeenkomst op hoog niveau gehouden onder de federale minister van IT en Telecommunicatie. De vergadering werd bijgewoond door secretaris IT Shoaib Ahmad Siddiqui en hoge functionarissen van het ministerie.

MoITT heeft ook bevestigd dat de wet op de gegevensbescherming de laatste fase is ingegaan. In het wetsvoorstel zijn punten opgenomen om de privacy en de economische continuïteit te handhaven. Hij zei ook dat het doel van het wetsvoorstel is om Pakistaanse consumenten te beschermen en economische activiteiten te bevorderen.

De Wet Bescherming Persoonsgegevens omvat raadpleging en suggesties van alle belanghebbenden. Het wetsvoorstel geeft primair belang aan de consument zoals hierboven vermeld. De Data Protection Bill heeft betrekking op grondrechten, waaronder mensenrechten en digitale rechten.

De minister voegde er ook aan toe dat het ontwerp van Wet bescherming persoonsgegevens wordt binnenkort naar de betrokken afdeling gestuurd voor legalisatie. Na goedkeuring van het wetsvoorstel zijn de gegevens van Pakistaanse consumenten veilig volgens internationale normen.

Verder heeft de regering ook voorgesteld om een ​​“Gegevensbeschermingsautoriteit” dat zal werken om het misbruik van gegevens te beteugelen en de persoonlijke informatie van burgers te beschermen.

Controleer ook: GOP vormt wet op de bescherming van persoonsgegevens 2020

Het wetsvoorstel bescherming persoonsgegevens stelt voor om tot: Rs25 miljoen boete voor degenen die persoonsgegevens en gevoelige gegevens verwerken of laten verwerken, verspreiden of openbaar maken in strijd met een van de bepalingen van de voorgestelde wetgeving.

De voorgestelde wetgeving zal de verzameling, verwerking, het gebruik en de openbaarmaking van persoonsgegevens regelen en bepalingen vaststellen en treffen over strafbare feiten die verband houden met de schending van het recht op gegevensprivacy van personen door het verzamelen, verkrijgen of verwerken van persoonsgegevens op welke manier dan ook.

0 Shares:
You May Also Like