Hoe u uw Pinterest-account permanent kunt verwijderen?

Pinterest wordt, net als veel andere sociale netwerkplatforms, soms gezien als een bedreiging voor de persoonlijke privacy. Dus voor mensen die voorzichtig worden met privacykwesties, wordt dit artikel voor hen geschreven. Maar voordat we verder gaan, willen we vermelden wat Pinterest is en waarom je een Pinterest-account moet verwijderen.

Wat is Pinterest?

Pinterest is een op internet gebaseerde levenswebpagina die is bedoeld om klanten kennis te laten maken met verzamelingen afbeeldingen, ‘pins’ genaamd, die hen helpen fantasierijke gedachten op te doen. Mensen maken een account aan op Pinterest om nieuwe plannen aan te passen, nieuwe gedachten over de structuur te vinden of gewoon een andere opwindende plek te vinden om te bezoeken. Pinterest heeft meer dan 100 miljoen gebruikers, waarvan 85% vrouw.

Redenen voor het verwijderen van een Pinterest-account:

De gegevens die u uploadt naar webgebaseerde sociale netwerken kunnen niet worden opgehaald, dus denk na voordat u iets uploadt. Afbeeldingen die op Pinterest worden gepresenteerd, kunnen inzichten over je leven onthullen, inclusief waar je woont of wat je leuk vindt. Ongeacht uw beveiligingsinstellingen, zijn er nog steeds beveiligingsproblemen “off-camera”, aangezien Pinterest mogelijk informatie over klanten verzamelt. Vaak zijn er metadata gerelateerd aan afbeeldingen die u uploadt op het platform, waaronder het blootleggen van fijne kneepjes zoals de locatie, tijd en datum van de foto. De webgebaseerde levensapplicaties werken samen met verschillende applicaties, en dat het delen van informatie over verschillende projecten heen kan gebeuren.

Wat verlies je door je Pinterest-account permanent te wissen?

Eenmaal permanent verwijderd, zal je Pinterest-account nooit meer bestaan ​​en hebben andere personen geen toegang meer tot je profiel. We raden je dan ook aan om je optie te heroverwegen. Je kunt je Pinterest-account ook tijdelijk deactiveren/deactiveren en er na verloop van tijd weer toegang toe krijgen. Daarom ga ik je eerst vertellen hoe je je Pinterest-account tijdelijk kunt deactiveren?

Hoe je Pinterest-account tijdelijk deactiveren?

Je kunt je account deactiveren om even uit te rusten van Pinterest. Als je je Pinterest-account uitschakelt, hebben andere gebruikers er geen toegang toe. En als u uw beslissing heroverweegt, logt u gewoon in om uw Pinterest-account opnieuw te activeren.

Je kunt je account deactiveren door naar je Pinterest-instellingen te gaan. Maar voordat u verder gaat, moet u er rekening mee houden dat het uitschakelen van uw account niet werkt free de gebruikersnaam of het e-mailadres op.

Volg deze stappen om je Pinterest-account tijdelijk te deactiveren:

verwijder het Pinterest-account

Start de Pinterest-applicatie op je telefoon en log in. Nadat je bent ingelogd, klik je op je profielpictogram in de rechterbenedenhoek.

hoe Pinterest-account te verwijderen

Klik daarna op het pictogram Instellingen in de rechterbovenhoek.

verwijder pinterest-account

Tik in het hoofdmenu van de instellingen op Accountinstellingen.

verwijder pinterest permanent

Nadat u op de accountinstellingen hebt geklikt, scrolt u nu naar beneden en tikt u op Account deactiveren zoals geïllustreerd in de afbeelding.

hoe pinterest te deactiveren

Het zal opnieuw vragen door te vragen om het account te deactiveren. Na bevestiging wordt uw account uitgeschakeld zoals weergegeven in de afbeelding.

pinterest-account verwijderen

Punt om te onthouden:

Ga naar uw profiel-URL om de beschikbaarheid van uw account te bevestigen. Meld u echter niet aan om te controleren of uw account is gedeactiveerd of dat uw account hierdoor opnieuw wordt geactiveerd.

Nu gaan we naar het belangrijkste deel van onze discussie, namelijk hoe je het Pinterest-account permanent kunt verwijderen.

Hoe u uw Pinterest-account permanent kunt verwijderen?

Met de gids kunt u uw informatie permanent van Pinterest verwijderen. Het permanent verwijderen van je Pinterest-account houdt in dat je je pins of borden niet meer terug kunt krijgen.

Wanneer je je Pinterest-account verwijdert, wordt je openbare profiel onmiddellijk uitgeschakeld, maar het duurt twee weken voordat je account permanent wordt gesloten. Dus als je je beslissing terugdraait voor de deadline van 2 weken, log dan in met je e-mailadres en wachtwoord, en Pinterest stuurt je een link om je account opnieuw te activeren.

Volg deze stappen om je Pinterest-account definitief te verwijderen:

verwijder pinterest

Start de Pinterest-app op je telefoon en log in op je Pinterest-account. Nadat u zich hebt aangemeld, klikt u op uw profielpictogram in de rechterbenedenhoek.

verwijder Pinterest

Klik daarna op het pictogram Instellingen in de rechterbovenhoek.

hoe pinterest permanent te verwijderen

Tik in het hoofdmenu van de instellingen op Accountinstellingen.

verwijder pinterest

Tik in het accountinstellingenmenu op Account sluiten zoals omcirkeld in de afbeelding.

hoe Pinterest te verwijderen

Daarna zal het een herbevestigingsbericht vragen over het sluiten van uw account. Tik op de optie account sluiten in rode kleur. Daarna wordt je Pinterest-account definitief verwijderd.

Aandachtspunt (In het geval van een Zakelijke Account):

Als je een zakelijk account dat je gebruikt om advertenties op Pinterest te maken permanent wilt verwijderen, moet je mogelijk contact opnemen met het bedrijf voor ondersteuning. U moet er rekening mee houden dat u openstaande rekeningen moet betalen en moet garanderen dat u geen openstaande uitgaven heeft voordat het bedrijf u kan helpen bij het sluiten van uw zakelijke rekening.

Uitchecken? Hoe u uw Instagram-account permanent kunt verwijderen op pc, Mac, Android & iOS?

0 Shares:
You May Also Like